24 oktober 2019

Eerste hulp bij hielpijn

Eerste hulp bij hielpijn

Hielpijn is de meest voorkomende voetklacht in Nederland. Maar liefst 1 op de 10 Nederlanders krijgt gedurende zijn leven hielpijn en helaas zien we dat de blessure soms erg hardnekkig en langdurig kan zijn. Gelukkig zien we dat hoe sneller je adequaat handelt bij hielpijnklachten, hoe sneller de klacht over het algemeen herstelt. Voorkomen is natuurlijk beter dan genezen, maar wat kun jij het beste doen als je acuut last hebt van hielpijn? Het Hielpijn Centrum Twente geeft je drie tips.

 

1. Probeer je voet rust te geven

Bij acute klachten kun je het beste de belasting verminderen, wat inhoudt dat je bijvoorbeeld minder lange stukken (hard)loopt of korter achtereen staat. Dit betekent echter niet dat je de hele dag op een stoel moet gaan zitten. Probeer op geleide van je klachten te belasten en geef de voet meer rust dan je over het algemeen doet. Door echter wel te blijven bewegen houd je onder de doorbloeding actief en kan het lichaam blijven herstellen.

2. Tapen

Binnen onze behandelingen maken wij veel gebruik van tapetechnieken. Tapen is een effectief middel bij hielpijn om je voet meer te ontlasten en meer ruimte te bieden voor het natuurlijke herstel. Heb je hielpijn en wil je zelf tapen? Wij hebben een makkelijke tapetechniek voor je gefilmd.

3. Zoek uit wat de oorzaak is van de klachten

Hielpijn ontstaat veelal door een acute of langdurige overbelasting van de peesplaat of achillespees. Deze overbelasting kan komen doordat je bijvoorbeeld jouw loopafstand hebt opgebouwd of door verandering van werkzaamheden waardoor je langer moet staan. Echter kan deze overbelasting ook ontstaan door een verkeerd looppatroon, waardoor de peesplaat of achillespees meer belast wordt. Om de klachten verder te verminderen en ervoor te zorgen dat je klachten in de toekomst niet terugkeren is het belangrijk om de onderliggende oorzaak van jouw klachten te achterhalen. Bij het Hielpijn Centrum Twente gaan we samen met jou opzoek naar de onderliggende oorzaak en gaan we werken aan een lange termijn oplossing voor jouw klachten.

Uw browser is niet meer van deze tijd!

Update uw browser om optimaal van deze website (en vele anderen) te genieten Nu updaten!

×