11 november 2020

Strassburg Sock

De afgelopen periode hebben we een aantal mooie resultaten behaald bij patiënten met hielspoor en achillespeesklachten door het inzetten van de Strassburg sock. Daarom willen deze blog gebruiken om meer te vertellen over de Strassburg sock. Heeft u met name veel last van opstartpijn in de morgen? Dan is deze sok mogelijk een uitkomst voor u!

Wat is een Strassburg sock

De Strassburg sock is een kous die over de gehele kuit wordt getrokken, tot net onder de knie. Bij de tenen zit een lang stuk klittenband dat wordt vastgemaakt aan een ring bij de knie. Door het klittenband aan te trekken worden de voet en de tenen lichtjes in een bepaalde stand gefixeerd. In deze stand wordt er continue rek uitgeoefend op de peesplaat, achillespees en kuitspieren. Het is de bedoeling dat u de sok de gehele nacht probeert te dragen voor een optimaal resultaat.

Het idee achter deze sok is dat de peesplaat, achillespees en kuitspieren de hele nacht licht gerekt worden. Normaal gesproken ontstaat hier gedurende de nacht of gedurende een periode van inactiviteit een bepaalde stijfheid, waardoor de eerste stappen erg pijnlijk en stijf kunnen zijn. De Strassburg sock verminderd deze opstartpijn en -stijfheid en zorgt ervoor dat u ’s morgens beter kunt opstaan en de pijn gedurende dag afneemt. Daarnaast levert de sok een positieve bijdrage aan het verminderen van ontstekingen en kalkvorming rondom de hiel.

In de meest ideale situatie draagt u de sok de gehele nacht. Vindt u dit niet comfortabel?. Dan is het advies: draag de sok zo lang mogelijk gedurende de nacht of draag hem bijvoorbeeld ’s avonds als u een tijd in de stoel zit. Hoe langer u de sok kan dragen, hoe groter het effect zal zijn.

De voordelen van de Strassburg sock:

  • Verminderen van de opstartpijn en -stijfheid bij hielspoor en achillespeesklachten
  • Verminderen van de pijnklachten bij hielspoor en achillespeesklachten
  • Draagt bij aan de vermindering van ontstekingen en kalkvorming rondom de hiel
  • Eenvoudig in gebruik en de sok kan de gehele nacht gedragen worden
  • De sok is goed te combineren met andere behandelmethoden voor een nog beter effect

Mocht u geïnteresseerd zijn in het gebruik van een Strassburg sock of vragen hebben, dan kunt u ons bereiken via het emailadres of het telefoonnummer bij onze contactgegevens.

 

Uw browser is niet meer van deze tijd!

Update uw browser om optimaal van deze website (en vele anderen) te genieten Nu updaten!

×